İzmir Vize

Detaylı Bilgi: 0232 441 20 14

Çin Halk Cumhuriyeti Vizesi

Çin Halk Cumhuriyeti Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler;

Çin Halk Cumhuriyeti Vize Tipleri

Çin Halk Cumhuriyeti Vizesi Başvuru Formları

Konsolosluklar

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ankara

Adres: Gölgeli Sok. No: 34 G.O.P., Ankara
Telefon: 436 06 28
Faks: 446 07 48 - 446 42 48
E-Posta: chinaemb_tr@mfa.gov.cn
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Cuma 08:30 – 17:30 Vize Bölümü: Pazartesi, Salı, Perşembe: 09.30 – 12.30

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu

Adres: Memduhpaşa Yalısı, Mısırlı Caddesi, 6/8 Kireçburnu Mah., Sarıyer, İstanbul
Telefon: (212) 299 26 34, 299 21 87-88
Faks: (212) 299 28 55
Görev Bölgesi: Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova.

Vize İşlemleri

Çin Halk Cumhuriyeti Turistik Vize - Çalışan
Gerekli Evraklar

PASAPORT: Seyahatin dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği ve kullanılabilir vize için boş sayfaları olan pasaport. Eğer var ise eski pasaportlarınız. (Pasaport hamilinin imzası bulunması ve pasaport'un yırtık ve yıpranmış olmaması gerekmektedir.)

FOTOĞRAF: İki adet fotoğraf eklenmelidir. ( Arka fonu beyaz, önden çekilmiş 33-48mm ölçülerinde resim talep edilmektedir. Resimler MAT KAĞIT'a basılmalıdır. Ayrıca beyaz kıyafetli ve gözlüklü resimler kabul edilmemektedir.)

BAŞVURU FORMU: Eksiksiz ve okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış Çin Halk Cumhuriyeti vize başvuru formu. (Tarafımızca hazırlanmaktadır.)

DİLEKÇE: Şirketin antetli kağıdına, Çin Halk Cumhuriyeti Konsolosluğu'na hitaben yazılmış, şirketteki görevinizi ve izin tarihlerinizi belirten, şirket imza yetkilisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış dilekçe.

ŞİRKET EVRAKLARI:

  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Bağlı olunan Odadan “Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası..vb” / Son 3 ay içinde alınmış olması gerekmektedir.)
  • Vergi Levhası fotokopisi.
  • İmza Sirküleri fotokopisi.
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.

KİŞİSEL EVRAKLAR:

  • SSK İşe Giriş Bildirgesi. (Kaşeli ve imzalı olarak alınmalıdır.)
  • Son 4 Aylık Maaş Bordrosu. (Kaşeli ve imzalı olarak alınmalıdır.)
  • SSK Prim Dökümü (4A hizmet dökümü - barkodlu)
  • Şahsi banka hesap dökümleri. (Son 3 aya ait, bankadan kaşeli, imzalı ve bakiyeli olarak alınmalıdır.)
  • Tapu, ruhsat vb (Var ise evrakların fotokopileri yeterlidir.)
  • Seyahat detaylarını belirten şahsi dilekçe.

SEYAHAT EVRAKLARI:

  • Konaklama rezervasyonu (Otel ya da konaklamanın nerede gerçekleştirileceğini gösteren belgeler. Davetiye mektubu vb. / Talep etmeniz durumunda tarafımızca otel rezervasyonu yapılmaktadır.)
  • Ulaşım rezervasyonu (Uçak, Gemi, Feribot, Tren, Otobüs.. Vb / Talep etmeniz durumunda tarafımızca rezervasyon yapılmaktadır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası. (Talep etmeniz durumunda tarafımızca 30.000 Euro' luk seyahat sağlık sigortası yapılmaktadır.)

İLAVE EVRAKLAR:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. (Anne, baba, kardeş, eş ve çocuk bilgisi yer alacak şekilde alınmalıdır.)
  • Adli Sicil Kaydı ( Temiz Kağıdı)(Adli sicil kaydı yoktur yazıyla birlikte arşiv kaydı yoktur ibaresi de bulunmalıdır) Mutlaka orijinal olmalıdır.İnternetten alınan çıktı kabul edilmemektedir.
  • İkametgah belgesi aslı.
  • Evlilik Cüzdanı.

*Konsolosluk gerekli gördüğünde ek evrak talebinde bulunabilir.

**Detaylı bilgi için 0 232 441 20 14 numaralı telefonumuzu arayınız.

Çin Halk Cumhuriyeti Vizesi - Önemli Notlar

  • Çin vizesi ile Çin'e yapılan girişlerde en fazla 30 gün kalınabilir. Bu süre dolduğunda Çin'den çıkmak gerekmektedir.
  • İlk defa Çin vizesi başvurusunda bulunan şahıslar, genellikle tek girişli veya çift girişli vize başvurusunda bulunabilirler.
  • Tek ve Çift girişli vizelerin geçerlilik süresi 3 aydır. 3 ay içinde yapılan girişi takip eden 30 gün Çin'de kalınabilir. 6 Aylık ve 1 Yıllık vizeler çok girişlidir, giriş sayısı sınırlandırması yoktur. Fakat bir girişte en fazla 30 gün kalınabilir.
  • Davet mektubunda davet edilen kişinin adı soyadı, pasaport numarası, çalıştığı firma adı ve görevi, Çin’e gidiş amacı, seyahat tarihi ve seyahat edeceği yerler belirtilmelidir.
  • Davet mektubunda talep edilen giriş sayısı, her girişte kaç gün kalınacağı ve öngörülen giriş tarihi belirtilmelidir.
  • Davet eden kurumun adı, adresi, iletişim numaraları, Kurum yetkili kişisinin adı soyadı, cep telefon numarası, imzası ile Davet yazısını düzenleyen kişinin adı soyadı, cep telefon numarası ve imzası bulunmalıdır.
  • Davet yazısı ile kaç kişi davet ediliyorsa, kişi sayısı kadar davet mektubu aslı gönderilmelidir.
  • Bir yıllık ve 6 aylık çok girişli vizelerde, neden uzun süreli ve çok girişli vize talep edildiği de davet eden firma tarafından davetiyeye yazılması zorunludur.
  • Banka hesabında 5.000 TL veya karşılığı Usd veya Euro olmalıdır.
  • Başvurular ortalama 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Çin Halk Cumhuriyeti Vizesi - Başvuru Formu

Yelkovan Turizm
İzmir Vize bir Yelkovan Turizm markasıdır.
Adres: Gazi Osman Paşa Bulvarı No:7 D: Z16-A Hilton Center / İZMİR
Tel: 0232 441 20 14
Fax: 0232 441 20 15
Merkez Ofis: Utku Mah. 1601 Sok. No:17/2 / MANİSA
Tel: 0236 231 31 32
Fax: 0236 502 11 73
Feribot Biletleri

Acil Vize Hattı
0232 441 2014